IL COLLE Colle Baio Conegliano Valdobbiadene Prosecco D.O.C.G.

A birtokon organikus mezőgazdasági módszereket alkalmaznak. A szőlő gyűjtése úgynevezett "uvaggio in vigna" technikával történik, ugyanabban a szőlősben művelik a Prosecco Superiore DOCG-t, mint a klasszikus fajtákat. A gyűjtés közben együtt szedik…
5 100 Ft
Egységár: 6 800 Ft/l
Készlethiány!
A birtokon organikus mezőgazdasági módszereket alkalmaznak. A szőlő gyűjtése úgynevezett "uvaggio in vigna" technikával történik, ugyanabban a szőlősben művelik a Prosecco Superiore DOCG-t, mint a klasszikus fajtákat. A gyűjtés közben együtt szedik össze őket és alkotják meg a "blendet" a szőlősben. Az elkészítési procedúra máshogy történik , mint az Il Colle egyéb borainál. Fehér bor készül a finom préselés után , pezsgő módszer: Charmat. A Colle Baio név a birtok egy részéről származik, ahol ezek a különleges szőlők nőnek. A föld egykori tulajdonosa Baio lovakat tartott, melyeknek barna és fekete szőrükről lehetett felismerni.
 
Minősítés: Superiore, Spumante Brut VINO BIOLOGICO

Terület: Conegliano

Talaj: Agyagos, iszapos

Típus: Prosecco

Fajta: 85% Glera, 5% Bianchetta, 4 % Perea, 6% Verdiso

Szín: Halvány szalma sárga, zöldes árnyalatokkal.

Illatvilág: Aromás és karakteres gyümölcsös illatok, melyek almára, banánra, egzotikus gyümölcsökre, egy kis barackra és sárgarózsára emlékeztetnek.

Ízvilág: Elegáns, friss, száraz, tiszta , kiegyensúlyozott és harmonikus.

Ajánlás: Aperitifként, halakhoz, előételekhez és fehér húsokhoz. Fényt hoz a nap bármely időszakába.

Szervírozási hőmérséklet: 6 °C

Savtartalom gr/l: 5,5-6,0

Alkoholtartalom: 11 % vol

Maradékcukor gr/l: 11

Ph: 3,10-3,20

 

PROSECCO IL COLLE
Családi pincészet Olaszországban, Conegliano Valdobbiadene régió szívében található, amely földrajzi fekvésének és klímájának köszönhetően a legkiválóbb termőhelye a Glera szőlőfajtának, ebből készül a “Prosecco Superiore DOCG”. A márkanév: IL COLLE, jelentése “a hegy”, arra a helyre utal, ahol az igazi Prosecco készül. A pincészethez 110 hektár szőlőterület tarozik, amelyből 20 hektárt bio-gazdálkodással művelnek. A kiváló minőséghez hozzájárul, hogy a szőlőt kizárólag kézzel szüretelik, majd az úgynevezett “IL COLLE – módszerrel” és magas szintű technológiával készítik el a borokat az alapító Fabio Ceschin és családja személyes közreműködése és felügyelete mellett.
 
1978 óta A pincészetet 1978-ban alapította Fabio Ceschin borász, aki továbbra is feleségével, Giannával és 2015-től három gyermekével (Francesco, Sara és Andrea) vezeti az üzletet.
 
S. PIETRO DI FELETTO San Pietro di Feletto-ban található, a CONEGLIANO VALDOBBIADENE termőterület szívében, ahol a nagy múltú és eredetvédett PROSECCO SUPERIORE D.O.C.G gyártása történik. 
 
A szőlőterület A szőlőt kizárólag kézzel szüretelik összesen 110 hektár szőlőterületről, 31 hektár saját művelés, 79 pedig partner szőlőtermesztőktől; az összes bor olyan szőlőből származik, amelyet a pincészet telepített.
 
Organikus művelés Körülbelül 8 hektárt – a saját területből – teljes egészében bio-gazdálkodásban művelünk. A pincészet ICEA tanúsítvánnyal rendelkezik 2012 óta.

Kutatás - fejlesztés A termelési folyamat kulcsa, az alkalmazott technológia, amely biztosítja, hogy a szőlő minősége és “egészsége” a borban is megmaradjon.

IL COLLE módszer A pincészet 40 éve a borkészítési folyamat finomításának szenteli erőforrásait: kidolgozott egy exkluzív módszert, amely lehetővé tette a szulfit-tartalom nagymértékű csökkentését.

Szállítás

Bankkártyás fizetés

Futárszolgálat


Országos kiszállítás garantáltan másnapra! Visszaigazolásunkért ellenőrizd a kéretlen / promóciók / spam mappákat!

Szállítási díj: 2 200 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Bankkártyás fizetés
GLS Csomagpont

GLS csomagpont


Te döntöd el, mikor veszed át! Visszaigazolásunkért ellenőrizd a kéretlen / promóciók / spam mappákat!

Szállítási díj: 2 200 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek