IL COLLE - Conegliano Valdobbiadene Prosecco D.O.C.G. MILLESIMATO

Újdonság!
Színe halvány szalmasárga, zöldes árnyalatokkal. Illata friss, változatos, körtére emlékeztető illatjegyek, zöld és virágos aromákkal. Ízvilága határozottan száraz, enyhén savas. Halételekhez, különösen osztrigához és kagylóhoz kiváló választás! Szervírozási…
4 600 Ft
Egységár: 6 133 Ft/l

Színe halvány szalmasárga, zöldes árnyalatokkal. Illata friss, változatos, körtére emlékeztető illatjegyek, zöld és virágos aromákkal. Ízvilága határozottan száraz, enyhén savas. Halételekhez, különösen osztrigához és kagylóhoz kiváló választás!

Szervírozási hőmérséklet: 8 °C

Terület: Conegliano Valdobbiadene, San Pietro di Feletto, Prosecco

Típus: Prosecco

Fajta: 100% Glera

Savtartalom gr/l: 6,8-7,2

Alkoholtartalom: 11% vol

Maradékcukor gr/l: 8-10gr/l

Ph - tartalom: 3,05-3,25

Módszer: DMR (Double Maturation)

 

PROSECCO IL COLLE
Családi pincészet Olaszországban, Conegliano Valdobbiadene régió szívében található, amely földrajzi fekvésének és klímájának köszönhetően a legkiválóbb termőhelye a Glera szőlőfajtának, ebből készül a “Prosecco Superiore DOCG”. A márkanév: IL COLLE, jelentése “a hegy”, arra a helyre utal, ahol az igazi Prosecco készül. A pincészethez 110 hektár szőlőterület tarozik, amelyből 20 hektárt bio-gazdálkodással művelnek. A kiváló minőséghez hozzájárul, hogy a szőlőt kizárólag kézzel szüretelik, majd az úgynevezett “IL COLLE – módszerrel” és magas szintű technológiával készítik el a borokat az alapító Fabio Ceschin és családja személyes közreműködése és felügyelete mellett.
 
1978 óta A pincészetet 1978-ban alapította Fabio Ceschin borász, aki továbbra is feleségével, Giannával és 2015-től három gyermekével (Francesco, Sara és Andrea) vezeti az üzletet.
 
S. PIETRO DI FELETTO San Pietro di Feletto-ban található, a CONEGLIANO VALDOBBIADENE termőterület szívében, ahol a nagy múltú és eredetvédett PROSECCO SUPERIORE D.O.C.G gyártása történik. 
 
A szőlőterület A szőlőt kizárólag kézzel szüretelik összesen 110 hektár szőlőterületről, 31 hektár saját művelés, 79 pedig partner szőlőtermesztőktől; az összes bor olyan szőlőből származik, amelyet a pincészet telepített.
 
Organikus művelés Körülbelül 8 hektárt – a saját területből – teljes egészében bio-gazdálkodásban művelünk. A pincészet ICEA tanúsítvánnyal rendelkezik 2012 óta.

Kutatás - fejlesztés A termelési folyamat kulcsa, az alkalmazott technológia, amely biztosítja, hogy a szőlő minősége és “egészsége” a borban is megmaradjon.

IL COLLE módszer A pincészet 40 éve a borkészítési folyamat finomításának szenteli erőforrásait: kidolgozott egy exkluzív módszert, amely lehetővé tette a szulfit-tartalom nagymértékű csökkentését.

Szállítás

Futárszolgálat és csomagautomata


Országos kiszállítás garantáltan másnapra!

Szállítási díj: 1 999 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek