IL COLLE Prosecco Treviso D.O.C. Brut

Az alapbor tartályban történő erjesztéssel készült, max 20°C-on, válogatott élesztők felhasználásával. Az erjesztés körülbelül 10 napig tartott, Martinotti módszerrel. A 30- 40 napos érlelés autoklávban történt, szabályozott, 15°C hőmérsékleten,…
3 600 Ft
Egységár: 4 800 Ft/l

Az alapbor tartályban történő erjesztéssel készült, max 20°C-on, válogatott élesztők felhasználásával. Az erjesztés körülbelül 10 napig tartott, Martinotti módszerrel. A 30- 40 napos érlelés autoklávban történt, szabályozott, 15°C hőmérsékleten, a kiválasztott spumante élesztők alkalmazásával, majd 8 napos hűtés következett. Színe halvány szalmasárga, zöldes árnyalatokkal. Illatában gyümölcsök, zöldalmára emlékeztető, tipikus aromás jegyek. Ízvilága száraz, jól kiegyensúlyozott és harmonikus.

Ajánlás: Zöldséglevesekhez, grillezett halakhoz, salátákhoz

Szervírozási hőmérséklet: 6-8°C

Minősítés: DOC Treviso, Brut, Prosecco

Terület: Treviso

Típus: Prosecco

Fajta: Glera

Savtartalom: 5,5-6,5 gr/l

Alkoholtartalom: 11% vol

Maradékcukor: 10-12 gr /l

Ph tartalom: 3,10-3,20

 

PROSECCO IL COLLE
Családi pincészet Olaszországban, Conegliano Valdobbiadene régió szívében található, amely földrajzi fekvésének és klímájának köszönhetően a legkiválóbb termőhelye a Glera szőlőfajtának, ebből készül a “Prosecco Superiore DOCG”. A márkanév: IL COLLE, jelentése “a hegy”, arra a helyre utal, ahol az igazi Prosecco készül. A pincészethez 110 hektár szőlőterület tarozik, amelyből 20 hektárt bio-gazdálkodással művelnek. A kiváló minőséghez hozzájárul, hogy a szőlőt kizárólag kézzel szüretelik, majd az úgynevezett “IL COLLE – módszerrel” és magas szintű technológiával készítik el a borokat az alapító Fabio Ceschin és családja személyes közreműködése és felügyelete mellett.
 
1978 óta A pincészetet 1978-ban alapította Fabio Ceschin borász, aki továbbra is feleségével, Giannával és 2015-től három gyermekével (Francesco, Sara és Andrea) vezeti az üzletet.
 
S. PIETRO DI FELETTO San Pietro di Feletto-ban található, a CONEGLIANO VALDOBBIADENE termőterület szívében, ahol a nagy múltú és eredetvédett PROSECCO SUPERIORE D.O.C.G gyártása történik. 
 
A szőlőterület A szőlőt kizárólag kézzel szüretelik összesen 110 hektár szőlőterületről, 31 hektár saját művelés, 79 pedig partner szőlőtermesztőktől; az összes bor olyan szőlőből származik, amelyet a pincészet telepített.
 
Organikus művelés Körülbelül 8 hektárt – a saját területből – teljes egészében bio-gazdálkodásban művelünk. A pincészet ICEA tanúsítvánnyal rendelkezik 2012 óta.

Kutatás - fejlesztés A termelési folyamat kulcsa, az alkalmazott technológia, amely biztosítja, hogy a szőlő minősége és “egészsége” a borban is megmaradjon.

IL COLLE módszer A pincészet 40 éve a borkészítési folyamat finomításának szenteli erőforrásait: kidolgozott egy exkluzív módszert, amely lehetővé tette a szulfit-tartalom nagymértékű csökkentését.

Szállítás

Bankkártyás fizetés

TESZT mód (ezt NEM választhatod)


Szállítási díj: 5 Ft Ingyenes 20 Ft értékű rendelés felett.

Futárszolgálat


Országos kiszállítás garantáltan másnapra!

Szállítási díj: 2 200 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
GLS Csomagpont

GLS csomagpont


Te döntöd el, mikor veszed át!

Szállítási díj: 2 200 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek