IL COLLE Rosé Spumante Treviso D.O.C.

Ezt a proceccot tartályban erjesztették max 20°C-on, válogatott élesztők felhasználásával. Az erjesztés körülbelül 10 napig tartott, Martinotti módszerrel. Az érlelés : 30-40 nap volt autoklávban, szabályozott, 15 °C hőmérsékleten, a kiválasztott…
3 600 Ft
Egységár: 4 800 Ft/l

Ezt a proceccot tartályban erjesztették max 20°C-on, válogatott élesztők felhasználásával. Az erjesztés körülbelül 10 napig tartott, Martinotti módszerrel. Az érlelés : 30-40 nap volt autoklávban, szabályozott, 15 °C hőmérsékleten, a kiválasztott spumante élesztők alkalmazásával, majd 8 napos hűtés következett. Színe intenzív antik rózsaszín. Illata finom, gyümölcsös, tipikus, a szőlőfajtára jellemző illat. Ízvilága kezdetben enyhén édeskésbe hajló, majd követi Raboso karakteres savassága, finom gyümölcsös, kellemes érzést hagy maga után.

Ajánlás: Remek párja hideg ételeknek vagy fehér húsoknak.

Szervírozási hőmérséklet: 6-8°C

Terület: Treviso, San Polo di Piave

Fajta: Pinot Nero, Raboso

Típus: Prosecco

Savtartalom gr/l: 6,0-6,5

Alkoholtartalom: 11,5 % vol

Maradékcukor gr/l : 16-18gr/l

Ph - tartalom: 3,20-3,30

 

PROSECCO IL COLLE
Családi pincészet Olaszországban, Conegliano Valdobbiadene régió szívében található, amely földrajzi fekvésének és klímájának köszönhetően a legkiválóbb termőhelye a Glera szőlőfajtának, ebből készül a “Prosecco Superiore DOCG”. A márkanév: IL COLLE, jelentése “a hegy”, arra a helyre utal, ahol az igazi Prosecco készül. A pincészethez 110 hektár szőlőterület tarozik, amelyből 20 hektárt bio-gazdálkodással művelnek. A kiváló minőséghez hozzájárul, hogy a szőlőt kizárólag kézzel szüretelik, majd az úgynevezett “IL COLLE – módszerrel” és magas szintű technológiával készítik el a borokat az alapító Fabio Ceschin és családja személyes közreműködése és felügyelete mellett.
 
1978 óta A pincészetet 1978-ban alapította Fabio Ceschin borász, aki továbbra is feleségével, Giannával és 2015-től három gyermekével (Francesco, Sara és Andrea) vezeti az üzletet.
 
S. PIETRO DI FELETTO San Pietro di Feletto-ban található, a CONEGLIANO VALDOBBIADENE termőterület szívében, ahol a nagy múltú és eredetvédett PROSECCO SUPERIORE D.O.C.G gyártása történik. 
 
A szőlőterület A szőlőt kizárólag kézzel szüretelik összesen 110 hektár szőlőterületről, 31 hektár saját művelés, 79 pedig partner szőlőtermesztőktől; az összes bor olyan szőlőből származik, amelyet a pincészet telepített.
 
Organikus művelés Körülbelül 8 hektárt – a saját területből – teljes egészében bio-gazdálkodásban művelünk. A pincészet ICEA tanúsítvánnyal rendelkezik 2012 óta.

Kutatás - fejlesztés A termelési folyamat kulcsa, az alkalmazott technológia, amely biztosítja, hogy a szőlő minősége és “egészsége” a borban is megmaradjon.

IL COLLE módszer A pincészet 40 éve a borkészítési folyamat finomításának szenteli erőforrásait: kidolgozott egy exkluzív módszert, amely lehetővé tette a szulfit-tartalom nagymértékű csökkentését.

Szállítás

Bankkártyás fizetés

TESZT mód (ezt NEM választhatod)


Szállítási díj: 5 Ft Ingyenes 20 Ft értékű rendelés felett.

Futárszolgálat


Országos kiszállítás garantáltan másnapra!

Szállítási díj: 2 200 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
GLS Csomagpont

GLS csomagpont


Te döntöd el, mikor veszed át!

Szállítási díj: 2 200 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek