IL COLLE ROSSO COLLI DI CONEGLIANO D.O.C.G. MASELLO 2011

Újdonság!
20 napos acéltartályos erjesztés után 3 évig tölgyfahordóban pihent, majd ezt követően további 1 évig érett francia tölgyfahordókban. Palackban pedig legalább 6 hónapig.Színe ragyogó, intenzív vörös, lilás árnyalatokkal, illatvilága gyümölcsös…
7 900 Ft
Egységár: 10 533 Ft/l

20 napos acéltartályos erjesztés után 3 évig tölgyfahordóban pihent, majd ezt követően további 1 évig érett francia tölgyfahordókban. Palackban pedig legalább 6 hónapig.
Színe ragyogó, intenzív vörös, lilás árnyalatokkal, illatvilága gyümölcsös vaníliás jegyekkel. Ízvilága bársonyos, fűszeres, megjelenik benne a kakaó aromája.

Szervírozási hőmérséklet: 18 - 20 °C

Évjárat: 2011

Fajta: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Marzemino

 

Díjak:

Veronelli 2019: 87 pont

Luca Maroni 2019: 86 pont

 

PROSECCO IL COLLE
Családi pincészet Olaszországban, Conegliano Valdobbiadene régió szívében található, amely földrajzi fekvésének és klímájának köszönhetően a legkiválóbb termőhelye a Glera szőlőfajtának, ebből készül a “Prosecco Superiore DOCG”. A márkanév: IL COLLE, jelentése “a hegy”, arra a helyre utal, ahol az igazi Prosecco készül. A pincészethez 110 hektár szőlőterület tarozik, amelyből 20 hektárt bio-gazdálkodással művelnek. A kiváló minőséghez hozzájárul, hogy a szőlőt kizárólag kézzel szüretelik, majd az úgynevezett “IL COLLE – módszerrel” és magas szintű technológiával készítik el a borokat az alapító Fabio Ceschin és családja személyes közreműködése és felügyelete mellett.
 
1978 óta A pincészetet 1978-ban alapította Fabio Ceschin borász, aki továbbra is feleségével, Giannával és 2015-től három gyermekével (Francesco, Sara és Andrea) vezeti az üzletet.
 
S. PIETRO DI FELETTO San Pietro di Feletto-ban található, a CONEGLIANO VALDOBBIADENE termőterület szívében, ahol a nagy múltú és eredetvédett PROSECCO SUPERIORE D.O.C.G gyártása történik. 
 
A szőlőterület A szőlőt kizárólag kézzel szüretelik összesen 110 hektár szőlőterületről, 31 hektár saját művelés, 79 pedig partner szőlőtermesztőktől; az összes bor olyan szőlőből származik, amelyet a pincészet telepített.
 
Organikus művelés Körülbelül 8 hektárt – a saját területből – teljes egészében bio-gazdálkodásban művelünk. A pincészet ICEA tanúsítvánnyal rendelkezik 2012 óta.

Kutatás - fejlesztés A termelési folyamat kulcsa, az alkalmazott technológia, amely biztosítja, hogy a szőlő minősége és “egészsége” a borban is megmaradjon.

IL COLLE módszer A pincészet 40 éve a borkészítési folyamat finomításának szenteli erőforrásait: kidolgozott egy exkluzív módszert, amely lehetővé tette a szulfit-tartalom nagymértékű csökkentését.

 

 

Szállítás

Bankkártyás fizetés

Futárszolgálat


Országos kiszállítás garantáltan másnapra!

Szállítási díj: 2 200 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Bankkártyás fizetés
GLS Csomagpont

GLS csomagpont


Te döntöd el, mikor veszed át!

Szállítási díj: 2 200 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek